vrijdag 31 januari 2014

Dag Uki !

Vorige week zag ik onze zoon helemaal wegdromen voor het televisiescherm. Ja, dat helpt nu eenmaal tijdens het aerosollen. Zijn vingertje wees naar het gele vuurvliegje dat lief en vrolijk door de zonnebloemekes zweefde. Toen wist ik wat ik wilde maken... Uki! - In gedachten hoort u nu de vredevolle soundtrack van de Uki-filmpjes -

Volgens Google waren er nog niet veel die mij zijn voorgegaan. En een handleiding of patroon was er dus niet te vinden. Dan maar zelf aan de slag. Het beestje had nog geen armpjes en beentjes, laat staan vleugeltjes, maar werd al heel der dagen meegezeuld door de zoon. Het schepsel werd door de expert dus duidelijk herkend als Uki. Na wat gepas en gepuzzel werd gisteren het laatste vleugeltje vastgenaaid. Zie hier het resultaat.

Met de groeten van een fiere peutermama!




zondag 12 januari 2014

Zo ga ik er nog (één) maken...

Toen zoonlief (een jaar geleden ondertussen) voor het eerst naar de kribbe ging, moest hij toch een eigen zakje hebben. Liefst makkelijk herkenbaar en gemerkt. Ik kwam toen deze retro duffel bag van saltwater-kids tegen en was meteen verkocht!
Gepersonaliseerd met wat flockfolie en huppakee, die kon vertrekken. Toen ook maar meteen een voorraad ritsen en tassenband ingeslagen, maar het vervolg kwam er niet meteen :(
Tot ik voor Kerst op zoek was naar een leuk cadeau voor mijn petekind...
Deze keer een nieuwe en verbeterde versie, volledig gevoerd met schattige bloemetjes en verstevigde handvaten voor grotere handen.
T

Toen mijn tweede duffel bag klaar was, heb ik hem met een klein hartje weggegeven. Maar meteen weer op mijn ToDo-lijstje gezet. Zo ga ik er nog één maken... en dan lekker voor mijzelf houden :p

donderdag 9 januari 2014

Een Kerstmis in karton...

...omdat dat veel veiliger is met grijpgrage peuterhandjes :-)

Ik gooi deze foto's nog snel op de blog, voor al de kerstversiering weer naar de zolder moet.
Deze selfmade kerstkaart-organizers hebben mij heel wat kastruimte bespaard.
En ze zijn gewoon supergezellig!
Eerst nog een beetje leeg, met de eerste kaartjes,


maar nu helemaal gevuld met allemaal lieve wensen voor 2014!
Daarnaast zie je nog onze echte (maar mini) kerstboom, die leeggeroofd werd tot op peuterhoogte.


Voor diegenen die het niet zien: men neemt een grote kartonnen doos en een breekmes; snijdt een grote driehoek en een kleine rechthoek; past deze in elkaar via een insnijding in het midden van elk stuk; neemt een lint en spant dit over de kerstboom (Tip: om te besparen op mooi lint, kleef je het telkens vast bij elke bocht, zo moet je niet helemaal rond de boom).

Tadaa! Om te onthouden voor volgend jaar, of als je de vorm aanpast ook toepasbaar op andere kaartjesfeesten zoals verjaardagen, bv. een giant kartonnen cupcake ;-)