zaterdag 31 mei 2014

Feestoutfit met veel liefde...

De laatste weken heb ik meer genaaid dan geblogd, dus hoog tijd om nog eens wat te posten. Mijn trouwste volgers hebben ondertussen wel wat zien passeren via facebook en pinterest...

Voor de vele feestjes deze lente, kreeg de zoon een feestoutfit. Er stond op het 'patroon om te onthouden'-lijstje nog een blazer uit Knippie 1/2014, ideaal! Er kwamen twee tricotjes uit de voorraad die geweldig goed matchen, maar ik kon maar niet beslissen wat het moest worden. Een gestreept vestje met effen accenten of een effen vestje met gestreepte accenten. Het ventje werd om zijn mening gevraagd... wat meestal tot frustratie leidt (Moet je mij daar nu mee lastig vallen?). Maar deze keer kwam hij met een geweldig idee: maak gewoon een omkeerbaar jasje, dan moet je niet kiezen. En zo geschiede...

Patroon: Knippie 1/2014, Groen tricot: Pauli, Gestreept tricot: Albert Cuypmarkt Amsterdam, Knopen: Veritas



Dom van de verschillende kapstokken, maar dat had ik even niet door toen ik aan het fotograferen was. En aangezien bij de twee feesten die al achter de rug zijn, het tijdig aankleden en vertrekken telkens in honderd is gelopen, is het er nog niet van gekomen om een fotosessie met de zoon te organiseren. Zucht. De blazer was net op tijd klaar voor het eerste feest, dus werd er snel een donkerblauwe broek en t-shirt gekocht... met ruimte om te flocken ;-) Omdat er nog een trouwfeest op de kalender stond, iets in dat thema...

T-shirts: Hema, Flockfolie: de Banier

Omdat ik het koppeltje zo schattig vond, maakte ik ook een meisjes t-shirt als cadeautje voor het dochtertje van de trouwers. Kon ik ook eens met roze aan de slag :-) Alhoewel dat nu ook niet echt mijn favoriete kleur is, voor kleine meisjes is het dat meestal wel. Nog een dikke proficiat aan alle feestbeesten en tot later!

maandag 19 mei 2014

Spoedoperatie bikini

Voor 'vrijgezel' Johanna, zouden we een ontspannen avondje plannen in de sauna. Want ja, we geven het toe, we zijn geen 20 meer. Wilde feestjes en kinky opdrachten zijn dan ook niet meer onze top prioriteit als het op vrijgezellenfeestjes aankomt. En tussen veeleisende jobs, wedding planning, kindjes grootbrengen, huizen verbouwen en nog meer van dat fraais... is een rustig avondje onder vriendinnen altijd welkom.

Nu ging het zo, dat het geplande avondje dichter en dichter kwam. En ik twee dagen ervoor tot de vaststelling kwam dat er geen bikini meer te bespeuren was in mijn kleerkast. Ah ja, herinnerde ik mij weer: van die mooie was de rek helemaal naar de vaantjes, de andere paste mij niet meer en nummer drie was hopeloos verouderd. Die waren dus allemaal in de vuilbak beland tijdens de verhuis... oeps.

Maar niet getreurd. Woensdag, had ik tijdens de naailes een glimp opgevangen van de nieuwe Knipmode. In die glimp was mijn oog onder andere op een bikini gevallen. En van het laatst bezochte stoffenspektakel kwam er een couponneke badpakkenstof mee naar huis. Dus heb ik er mij maar aan gewaagd. En blink, blink, zo glimde ik van trots met de complimentjes van mijn vriendinnen over mijn nieuwe bikini, nog voor ik had verteld dat het een zelfgemaakt exemplaar was.

Hierbij één foto. Het is bij één gebleven want met zo weinig stof heb je ten eerste niet echt veel details om te fotograferen en heb ik ten tweede niet zoveel goesting om ermee model te staan op het www. In elk geval: zo'n bikini maken is echt een aanrader, zeker met de huidige temperaturen. Do try this at home!

Patroon: Knipmode juni 2014 nr.42
Stof: Stoffenspektakel Leuven